Solstuen

Kom indenfor i Solstuen

I børnehaven modtager vi børn tidligst fra alderen 2 år og 10 mdr. Vores normering er 15 børn og 3 voksne. Vores pædagogik er karakteriseret ved, at vi tager udgangspunkt i det enkelte barns behov og vi har i dagligdagen fokus på at skabe strukturerede rammer for børnenes udfoldelser, læring og udvikling. Vi lægger vægt på, at solstuen skal være et rart sted at være og at børnene trives.

Vi starter hver morgen med morgensamling, hvor vi hver dag har forskellige fokusområder som fx rim og remser, sange, sanglege, dialog om barnets weekend og oplevelser, månedens tema m.v.

Udover morgensamling så har vi i løbet af ugen kreative aktiviteter, rytmik/bevægelse og sprogstimulering.

Hver dag efter frokost skabes der ro for børnene med højt oplæsning og de får mulighed for lægge sig på tæpper for at slappe af, mens man lytter. På dette tidspunkt vil de børn, som stadig sover også blive lagt til at sove.

Mødetider/afhentning

Morgensamling starter 10:00; Barnet skal senest møde ind kl.09:45, så han/hun har tid til at falde til og komme ind på stuen.  Morgensamlingen er et vigtigt led i barnets sproglige og personlige udvikling. Morgensamling slutter kl.10:30 – der må ikke afleveres børn, når morgensamlingen er i gang. Der modtages ikke børn efter kl.09.45
Barnet skal senest hentes kl. 16:45 (fredag senest kl.16.15)

Indkøring

 1.dag: Barnet møder sammen med sin forælder kl.9 og deltager i morgensamling og en kort fri leg. Barnet tager hjem igen efter ca. 1,5 time kl.10.30

  1. dag: Barnet møder sammen med forælder kl.9 og deltager i morgensamling og en kort fri leg. Barnet tager hjem igen efter ca. 1,5 time kl.10.30
  2. dag: Barnet møder sammen med sin forælder kl.9 og efter morgensamling skal barnet prøve at være alene i 30 min. Efter de 30 min kommer mor/far tilbage og dagen er slut. 
  1. dag: Barnet møder sammen med forælder kl.09, og efter morgensamling er barnet alene i ca. 1 time. Barnet spiser med de andre og hentes senest kl.11.30
  1. Dag: Barnet møder med sin forælder senest kl.9.15 og siger farvel til mor/far. Barnet hentes igen efter spisning senest kl.11.30
  1. Uge 2: Hele ugen skal barnet afleveres senest kl.9.45 og hentes kl.15.

Sygdom


Ved sygdom forstås børn med feber, børnesygdomme, diarre, slem forkølelse (hvis man ikke kan deltage i alle dagens aktiviteter), øjenbetændelse, børnesår og børneorm.

Barnet skal have en feberfri dag, før det kan møde op i børnehave igen.

Ved smitsom sygdom må barnet først møde op, når det er erklæret, ikke smitsomt fra lægens side af.

Sygdom og fri meldes senest kl.  09.

Whatsapp


Det er en fællesgruppe for alle forældre, hvor vi skriver om den daglige gang, samt fællesbeskeder. Hvis der er noget, som vedrører et enkelt barn skrives det privat til en voksen fra stuen. Der må gerne skrives beskeder ang. Sygdom og fridage udenfor åbningstiden, ellers hvis der er noget akut, så skriv til en voksen fra stuen.

Pleje


Det er yderst vigtigt at, i tjekker jeres barns negle og at I sørger for, at de er klippet korte, da lange negle kan medføre en masse sygdomme.
Tjek jeres barns skiftetøjskasse en gang om ugen og sørg venligst for, at barnet har passende overtøj med til årstiden.

Legetøj


Børnene må have et styk legetøj med om fredagen. Dette er på eget ansvar og vi frabeder meget småt legetøj og legetøj med lyd.

Ønsker du at tilmelde dit barn?

Påklædning

Det er vigtigt, at I sørger for, at jeres barn har behageligt tøj på, så de har mulighed for at lege og udfolde sig. Barnet må ikke have lange snore og bælter i tøjet.
Derudover skal I sørger for, at barnet har skiftetøj med og det er jeres ansvar at tjekke op på, om de mangler noget.

Skiftetøj, som altid skal ligge i barnets kasse:

1 underbukser & undertrøjer

1 par strømper

1 par bukser

1 bluser

1 varm trøje

1 par skridsikre sutsko

HUSK AT SKRIVE NAVN I/PÅ ALT BARNETS  TØJ OG SKO!

Vi tilstræber os på at skabe et læringsmiljø, hvor hvert barn føler sig respekteret og støttet.

91 97 91 47

Kl.12-15

nova@bornehusetnova.dk

Muldager 50B-C, 2700 Brønshøj

CVR. 36988584