Månestuen

Kom indenfor i Månestuen

Børn i vuggestuens modtages tidligst fra 10 mdr. Vores normering er 10 børn og 3 voksne.

Her i vuggestuen er vores pædagogik karakteriseret ved, at vi tager udgangspunkt i det enkelte barns individuelle behov; om det er omsorg, stimulering eller relationer børn imellem. Vi lægger vægt på, at vuggestuen er et rart sted at være og børnene trives. Vi har i dagligdagen fokus på at skabe strukturerede rammer for børns udfoldelse, udvikling og læring, således at barnet lærer at indgå i sociale relationer, bliver selvhjulpne og bevidste omkring deres følelser og dem selv.

Vi starter hver dag med en morgensamling, hvor vi synger forskellige sanger med fagter, taler om farver, former, dyr, tal osv. Vi har en lille musik kuffert, som børnene er rigtig glade for. Vi har valgt ikke, at modtage børn som kommer efter morgensamling, da det er et meget vigtigt punkt i barnets sproglige og sociale udvikling.

Vi tager børnene ud hver dag og leger; Vi er ude og lege om formiddagen mandag og onsdag og fredag, tirsdag og torsdag er vi ude og lege om eftermiddagen. Vi tager på tur om onsdagen, om torsdagen har vi en kreativ aktivitet og om tirsdagen har vi fokus på rytmik og bevægelse.

Påklædning og skiftetøj

Det er vigtigt, at der altid er skiftetøj til barnet i deres kasse på badeværelset og der må meget gerne være mindst 2 af hver slags tøj. Det er forældrenes eget ansvar at holde orden på barnets garderobe og sørge for at opdatere barnets skiftetøj. Undgå venligst tøj med for mange knapper og snore i tøj, sko og hue.
Barnet skal have gode sutsko, som sidder godt på foden og har skridsikkert underlag, når det skal ind på stuen.

Da vi bestræber os på at komme ud hver dag, er det vigtigt, at barnet har overtøj med til årstiden.
HUSK AT SKRIVE NAVN I ALT TØJ OSV.

Indkøring i Månestuen, vuggestue.

1. dag: Barnet møder sammen med forælder kl.9 og deltager i morgensamling og en kort fri leg. Barnet tager hjem igen efter ca. 1,5 time kl.10.30

2. dag: Barnet møder sammen med forælder kl.9 og deltager i morgensamling og en kort fri leg. Barnet tager hjem igen efter ca. 1,5 time kl.10.30

3. dag: Barnet møder sammen med forælder kl.9 og efter morgensamling skal barnet prøve at være alene i 30 min, efter de 30 min kommer mor/far tilbage og dagen er slut.

4. dag: Barnet møder sammen med forælder kl.09, og efter morgensamling er barnet alene i ca. 1 time.

5. Dag: Barnet møder med forælder senest kl.9.15 og siger farvel til mor/far. Barnet hentes igen efter spisning, senest kl.11.30

6. Uge 2: Hele ugen skal barnet afleveres senest kl.9.20. Barnet vil denne uge prøve at blive lagt til at sove, og hentes efter barnet er vågnet fra sin lur.

Denne plan er lavet med tanke om, at barnets første tid skal blive god og rolig og give barnet en chance for stille og roligt at vænne sig til de andre børn, voksne og nye omgivelser.

Viber gruppe


Vi har en vibergruppe, hvor vi hver dag skriver om dagens aktiviteter og sender billeder til jer. Gruppen skal også bruges i tilfælde af sygdom eller fridag. Ved sygdom må I gerne meddele, når barnet er rask og kommer igen. Hvis de holder fri en dag, går vi ud fra, at de kommer igen dagen efter.

Vi bruger også gruppen til at give kollektive beskeder til jer, derfor er det vigtigt at I følger med i beskeder fra os.

Hvis I har spørgsmål til kun jeres barn, foretrækkes det, at I skriver privat til månestuens tlf.: 81 44 91 46.

 

Søvnens betydning


Søvn er en vigtig forudsætning for det lille barns udvikling – både fysisk og psykisk. Vores faglige holdning er, at børn skal have lov at sove, til de er udhvilede.

I vuggestuen har barnet sin ”arbejdsdag” med adskillige indtryk, krav, og andre børn og voksne, som det skal forholde sig til. Det kræver overskud og derfor har barnet brug for søvn til at hvile og bearbejde de mange indtryk, som det får i løbet af dagen. Når børn sover, bliver deres immunforsvar styrket, deres væksthormoner, hukommelse og intelligens udvikles. Det er vigtigt at forstå, at man ikke kan ”spare sammen” til en bedre søvn – jo bedre barnet sover om dagen, jo bedre sover det om natten. Søvnmangel stresser kroppen, så den danner flere stresshormoner. Et udhvilet barn leger og lærer bedre end et træt og udkørt barn.

Søvnpolitik


Vi har i Børnehuset Nova valgt at udarbejde en søvnpolitik, fordi søvnen er livsvigtig for barnet og dets trivsel, og fordi søvnen er en fast del af barnets hverdag.  De fleste børn i vuggestuen sover fra kl. ca. 12.00 til de vågner af sig selv. For nogen vil det være nok at sove 1 ½ time, mens andre har brug for at sove længere. Vi arbejder ud fra den forståelse, at uafbrudt søvn er det bedste for barnet. Vi vækker derfor ikke et sovende barn. Dette understøttes også af nyere forskning inden for børns søvn.

Ritualer inden luren og efter luren


Efter frokost skabes der ro omkring børnene ved, at de sidder og læser bøger. Vi øver sammen med børnene deres selvhjulpenhed i forhold til at tage tøjet af/at tage nattøj på. De kommer derefter ud på badeværelset, hvor de skiftes og de ældste bliver tilbudt at sidde på toilettet.

De mindste børn sover i deres barnevogn med egen sele og dyne og de tilses jævnligt, efter de er blevet puttet. Når børnene fylder to år, sover de indenfor på madras. Nogle børn har en sut, bamse eller klud, som de får, når de puttes.

De voksne sidder ved børnene, indtil de er faldet i søvn og omkring kl.13 går en voksen ind til børnene, så der er en voksen omkring dem, når de står op. Når børnene vågner efter luren, tager vi dem op, når de er klar til det. Vi vægter, at børnene får lov til at vågne i eget tempo, samt at de hver især får den omsorg, som de har brug for. Nogle børn vil eksempelvis gerne ligge lidt længere på madrassen, og andre vil gerne sidde lidt hos en voksen, indtil det er klar til at fortsætte dagen.

Ønsker du at tilmelde dit barn?

Dagligdagen

Kl.7-8.30 serveres der morgenmad, og der er stille leg på månestuen.

Kl.8.30-9 er der stille leg på månestuen.

Kl.9-9.20 serveres der lidt frugt

Kl.9.30-9.50 morgensamling (Der vil IKKEmodtages børn efter morgensamlings start)

Kl.10-10.45 dagens aktivitet, legeplads, tur, kreativt osv.

Kl.11-11.30 børnene spiser frokost

Kl.11.30-12 alle børn får skiftet ble eller sidder på toilet og skifter til nattøj.

Kl.12-14 børnene sover middagslur

Kl.14-15.00 børnene vågner og spiser eftermiddagsbrød og frugt.

Kl.15-16.45 børnene går enten på legeplads eller laver aktiviteter indendørs.

Sygdom


Hvis jeres barn er syg, vil vi gerne vide det. Barnet skal efter sygdom have en hel rask dag derhjemme, før de kommer tilbage i institution. Barnet skal kunne deltage i alle dagens aktiviteter på lige fod med de andre børn. Det er op til personalets vurdering, om barnet kan indgå i dagens aktiviteter eller om barnet har bedst af at være hjemme.

Vi vil gerne informeres, hvis barnet har en smitsom sygdom, så vi kan informere resten af forældrene om at de skal være opmærksomme på det.

I den forbindelse vil også gerne huske jer på, at holde negle korte og rene.

91 97 91 47

Kl.12-15

nova@bornehusetnova.dk

Muldager 50B-C, 2700 Brønshøj

CVR. 36988584